
湖北2015年高考英语同步训练题3
2015年湖北高考生正在努力备考中,湖北高考网整理了2015年湖北高考英语同步训练题,希望对大家的复习有帮助。
Ⅰ.单项填空
1.Many people were all ________ by the ________ scene caused by the car accident.
A.terrified; terrified
B.terrifying; terrifying
C.terrifying; terrified
D.terrified; terrifying
答案:D 句意:很多人被车祸造成的可怕场景吓住了。terrifying修饰物,指物的特点;terrified指人的心理状态。
2.(2014·太原高一检测)The salesgirls always give customers ______ smile and the customers are very ________.
A.pleasant; pleased
B.pleased; pleased
C.pleasant; pleasant
D.pleased; pleasant
答案:A 句意:这些女售货员经常笑对顾客,使他们很满意。pleasant smile甜甜的微笑;pleased满意的,符合题意。
3.(2014·温州高一检测)At the airport, the father stood there with a ________ of desire and excitement waiting for his son, who he hadn't seen for a long time.
A.mixture B.collection
C.mass D.number
答案:A mixture“混合”,a mixture of desire and excitement表示“既期望又激动的复杂心情”;collection“收集”;mass“块;大多数;质量”;number“数量”。
4.According to what he said, I can ________ that he was there yesterday.
A.confirm B.control
C.comfort D.consider
答案:A 句意:根据他的话,我可以证实他昨天在那儿。confirm“证实”;control“控制”;comfort“安慰”;consider“考虑”。故A项符合句意。
5.(2014·莱阳高一检测)You'd better keep your ________ from that dog, because it is too fierce.
A.space B.length
C.reach D.distance
答案:D 句意:你最好避开那只狗,因为它太凶猛了。keep one's distance from...“避开……”。space“空间,间隙”;length“长度”;reach“够得着的范围内”。
6.In order to save money, the poor man got up ________ and walked to the station to catch the early train.
A.at noon B.at dawn
C.at dusk D.sat night
答案:B 句意:为了省钱,这个人早早地起床,走着去车站赶早班车。at dawn“在黎明”;at noon“在中午”;at dusk“在黄昏”;at night“在晚上”。
7.(2014·湖南,23)________ your own needs and styles of communication is as important as learning to convey your affection and emotions.
A.Understanding B.To be understood
C.Being understood D.Having understood
答案:A 考查非谓语动词。所填词作题干的主语,应用动名词形式,且是陈述一个客观事实,用动名词的一般式,故选A项。
8.It is a ________ that the family should get together to enjoy a good time during the Spring Festival.
A.habit B.rule
C.way D.tradition
答案:D 句意:在春节期间,家庭成员聚在一起享受美好时光是传统。It is a tradition that...为固定句式,tradition传统,符合题意。
9.(2014·海口高一检测)He said ________ his sister had passed the entrance examination of college and ________ she would go to college in about 20 days.
A.that; / B./; that
C./; / D.that; which
答案:B 当宾语从句不止一个时,第一个从句的引导词that可以省略,但后面从句的引导词不可省略。
10.The famous basketball star with ________ shoulders and ________ eyes made the women fans admire him much.
A.broad; broad B.broad; wide
C.wide; wide D.wide; broad
.完成句子
1.These children ________________ (被吓坏) the terrifying stories.
2.We saw lights ________________ (在远处).
3.In recent decades, China is ________________ (变成最富有之一) countries in the world.
4.I ________________ (印象深刻) her performance.
5.________________ (是传统) women shouldn't eat with important guests here.
6.His wife often ________________ (调制特别的饮料) the whole family.
7.On arriving there, we all ________________ (很高兴看到) the beautiful scenery.
8.The first thing that we should do is that we ______________ (应该确认会议的日期).
9.The man ________________ (肩膀宽阔) looks very handsome.
10.He is hardworking, and usually ________________ (从早工作到晚).
答案:1.were terrified by 2.in the distance 3.becoming one of the most wealthy 4.was impressed by/with 5.It is a tradition that 6.mixes a special drink for 7.were pleased to see 8.should confirm the date of the meeting 9.with broad shoulders 10.works from dawn until dark
Ⅲ.完形填空
The most unforgettable thing during my long summer holiday last year, of course is my trip__1__England. This was my first time to go abroad, so it really made me__2__.
There were quite a lot of interesting places in England,__3__Oxford. When we walked around Oxford, we saw quite a lot of ancient buildings on__4__sides of the streets. One of the most famous tourist__5__in Oxford is Christ(基督)Church. It's__6__one of Oxford University's 39 colleges. There is a huge hall in Christ Church,__7__was used as the dining hall at Hogwarts in the Harry Potter__8__. I felt really excited when I heard this.
__9__place that impressed me__10__during my trip was a place called StratforduponAvon. It was a small town. Maybe you haven't__11__it, but I'm sure you heard about William Shakespeare—the great man's__12__. In StratforduponAvon, I could__13__Shakespeare's Birthplace, Shakespeare Countryside Museum, the Royal Shakespeare Theatre, and a lot of places that are connected with__14__.
I went to Shakespeare's Birthplace. It was the house__15__Shakespeare was born and__16__his early years.__17__sitting room, hallway(走廊), bedrooms, and kitchen were furnished(布置)in 16thcentury__18__. I also went to see the Shakespeare Exhibition. It illustrated(以图解说明)Shakespeare's life and career in both Stratford and London.
I really enjoyed this nice trip to England,__19__I learnt a lot. I'm very happy that I could visit such an interesting__20__. I want to go there again in the future.
文章大意:本文是一篇夹叙夹议文。去年暑假我的英伦之行令人难忘。这是“我”第一次出国,自然令我激动非常。“我”兴趣盎然地去了牛津大学,参观了牛津大学许多著名院校……。
1.A.at B.for
C.from D.to
答案:D 强调方向性,表示“去”。故用to。
2.A.excited B.disappointed
C.exciting D.disappointing
答案:A 根据上下文可以判断,这次旅行是令人“激动的”。故用excited。
3.A.for example B.such as
C.as such D.for instance
答案:B such as强调“列举”,for example即for instance强调“举例说明”。
4.A.both B.either
C.neither D.each
答案:A both sides“街道两边”。
5.A.views B.scenes
C.sites D.interests
答案:C tourist sites 强调“游览地”。
6.A.also B.too
C.still D.yet
答案:A 即强调Christ Church “也是”,故用also。
7.A.that B.which
C.who D.where
答案:B which引导的非限制性定语从句。
8.A.novels B.records
C.films D.songs
答案:C 根据常识可知,一些关于“哈里·波特”的电影。故用films。
9.A.Other B.Every
C.Each D.Another
答案:D 根据上文的意思,下面要说的是“另一处”给“我”留下深刻印象的地方。
10.A.deep B.deeply
C.high D.highly
答案:B 抽象意义的“深深地”,常用“ly”副词。
11.A.thought about B.heard about
C.listened to D.considered as
答案:B hear about表示“听说”。
12.A.hometown B.office
C.play D.theatre
答案:A 上下文已提到,伟人的“家乡”,故用hometown。
13.A.speak B.say
C.talk D.see
答案:D 表示“看看”莎士比亚的出生地。
14.A.Shakespeare B.Oxford
C.England D.Harry Potter
答案:A 上下文已提到“莎士比亚”。
15.A.who B.that
C.when D.where
答案:D where引导的定语从句,在句中作状语。
16.A.paid B.spent
C.cost D.took
答案:B 强调“度过”其早年生活。
17.A.It's B.Its
C.It had D.It was
答案:B 形容词性物主代词its相当于the house's作定语修饰sitting room, hallway, bedrooms, and kitchen等。
18.A.style B.site
C.shape D.shade
答案:A 16世纪“风格”来装饰。用in 16thcentury style.
19.A.for which B.which
C.from which D.in which
答案:C learn from短语表示“向……学习”。
20.A.place B.town
C.country D.summer
答案:C 指上文提到的England。
.阅读理解
14 days from just £2,090 pp
Fully inclusive from the UK
Price covers:international airfares, departure taxes, fuel charges, local transportation,accommodation, all meals, entrance fees, guides, daily tours and visas for UK citizens.
Days 13 UKShanghai
Fly to the great city of Shanghai and in the evening sample traditional Shanghai food. Visit the beautiful YU Gardens, Old Town, Shanghai Museum,cross the Great Nanpu Bridge and tour the Pudong area. Also explore Xintiandi with its 1920's style Shikumen buildings and end your stay in Shanghai with an amazing Huangpu river evening tour.
◆Days 47:ShanghaiYangtze River Tour
Fly to Yichang and change (approx: one hour)to board your Yangtze River ship for the next four nights. Enjoy a tour of the three Gorges Dam(三峡大坝)before sailing on the grand Yangtze River, passing through the impressive Three Gorges. We take a side trip to the Lesser Three Gorges or travel up the Shennong Stream in a peapod boat and enjoy various shore trips along the way.
◆Days 8:ChongqingChengdu
Get off in Chongqing and drive to Chengdu for an overnight stay.
Days 910;ChengduXi'an
Visit the famous Panda Reserve to see the lovely animals. We then fly to the historic city of Xi'an for two nights stay and enjoy traditional ShuiJiao. Next day, explore one of the most important discoveries of the 20th century—the Terracotta Warriors(兵马俑),followed by the ancient City Wall and a performance of Tang Dynasty dancing.
Days 1113:Xi'anBeijing
Visit Little Wild Goose Pagoda and see the ancient objects at the wellknown Shaanxi Provincial Museum before walking through the lively Muslim Quarter to see the Great Mosque. Later fly to Beijing for three nights' stay and try Peking Duck. During our stay in Beijing, we stroll through Tiananmen Square to the Forbidden city, the largest and best preserved collection of ancient buildings in China, and visit the Summer Palace. Next day we take a walk on the Great Wall, tour the unique Temple of Heaven and enjoy an attractive Chinese Acrobatic show.
◆Days 14:BeijingUK
Fly back to the UK, arriving home later the same day filled with happy memories.
文章大意:本文是一篇广告,其大意是向英国的读者们介绍去中国14日游的旅游项目和安排。
1.The underlined word “sample”in the passage probably means“________”.
A.buy B.reserve
C.taste D.make
答案:C 词义猜测题。根据sample的宾语traditional Shanghai food可知sample在此处意思是:品尝,选C。
2.The first and last scenic spots to be visited in Xi'an are________.
A.the Terracotta Warriors and the Great Mosque
B.the Terracotta Warriors and Shanghai Provincial Museum
C.Little Wild Goose Pagoda and Great Mosque
D.Little Wild Goose Pagoda and the Muslim Quarter
答案:A 细节理解题。由Days 1113中的Visit Little Wild Goose Pagoda and see the ancient objects at the wellknown Shaanxi Provincial Museum before walking through the lively Muslim Quarter to see the Great Mosque.一句可知本题选A。
3.Which of the following is TRUE according to the ad.?
A.The tourists will have to pay extra for fuel and meals.
B.The tourists will visit the 1920's Shikumen buildings in Beijing.
C.The tourists will take a side trip to the Three Gorges Dam during the tour.
D.The tourists will stay in Beijing for three nights before leaving for the UK.
答案:D 推理判断题。根据Days 1113: Xi'anBeijing和Day14:BeijingUK中的内容可知游客们在北京住三个晚上,故本题选D。
4.The ad. is mainly intended to________.
A.encourage the British to travel in China
B.attract the British to traditional Chinese food
C.offer service of booking air tickets to tourists
D.provide the British with a better understanding of China
答案:A 推理判断题。本文体裁是旅行广告,其目的是吸引旅游爱好者来中国旅游,故本题选A。
扫一扫加入微信交流群
与学姐学长同城考生自由互动